09.02.2023

Prima Nekretnine vam pomažu u pronalasku idealnog doma kroz samo nekoliko koraka




Za pronalazak idealnog doma potrebno je sagledati nekoliko faktora. Pronaći svoju oazu nije uvijek lako. Dapače, može biti iscrpan posao i na takav pothvat treba biti spreman.
Kroz razgovore s agentima Prima Nekretnina sastavili smo nekolicinu ključnih parametara koji su nužni za pronalazak nekretnine koja zadovoljava sve vaše potrebe.


1. Kako izgleda Vaš savršeni dom?


Kada razmišljate o Vašem idealnom domu, što vidite? Ključno je da pustite mašti da vas u ovom koraku vodi. Možda mislite da je ovaj korak apstraktan jer iziskuje sanjarenje – ali upravo to želimo naglasiti! Vi kreirate Vašu oazu. Kada zatvorite oči, kakva nekretnina vam prvo pada na pamet? To je možda građanski stan s visokim stropovima, možda je prostrana kuća na proplanku, možda je moderni studio apartman, a možda velika kuća sa zelenom okućnicom u kojoj će uživati Vaša djeca i ljubimci. Ovakva nabrajanja ne smiju biti štura. Moraju biti vaša želja. Napravite popis dodatnih elemenata koje biste voljeli imati u domu (neka od njih mogu biti i nepotrebna – ali vi ih želite i to je jedino bitno). Primjerice, kućni ured ili kamin ili dnevni boravak s izlazom na prostrani balkon.


2. Definirajte budžet


Nakon što ste zamislili vaš budući dom, a prije nego što krenete u potragu za njime, krucijalno je stvoriti budžet. On mora biti točan i realan. Jednom kada kreirate financijski plan, bitno je da ga se držite. Konzultirajte se s popisom koji ste napravili prethodno sa stvarima koje morate imati i sa stvarima koje bi ste voljeli imati, ali nisu nužne. Tako još detaljnije možete odrediti budžet i odlučiti na koje dodatne elemente ste spremni izdvojiti novce. Također, ako vam ulazi u obzir renoviranje kuće, pomno ubrojite sve elemente renovacije kako se ne bi iznenadili kasnije količinom novaca koja vam je potrebna. Isto tako, kad krenete u potragu za domom, cijelo vrijeme imajte na umu dodatne troškove popravaka ili renovacija pojedinih dijelova nekretnine koje kupujete. Tako ćete eliminirati sve „iznenadne” troškove.


3. Treba li vam kredit?


Nakon što odredite okvirni budžet, sljedeće potrebno je otprilike procijeniti koliko možete izdvajati svaki mjesec za otplaćivanje. Ako odlučite da vam je potreban kredit, svakako se konzultirajte s bankom u kojoj jeste kako bi dobili kredit u dovoljnom iznosu za kupnju nekretnine, a da je u skladu s vašim stalnim primanjima. Odnosno, da ga možete bez prevelikog opterećenja otplaćivati. Prima Nekretnine imaju direktnu suradnju s kreditnim posrednikom s kojim vas promptno možemo spojiti u slučaju potrebe za kreditom. U suštini, maksimalno vam možemo olakšati kupnju novog doma.


4. Idealna lokacija


Jednako bitno kao i izgled budućeg doma je i lokacija istog. Za vas dobra lokacija i sadržaj oko nekretnine su neophodni za potragu. Opet razmislite, što vam je potrebno da se nalazi u neposrednoj blizini vašeg doma i u kojem naselju bi ste voljeli živjeti? Je li vam potrebna blizina vrtića, škole, autobusa ili tramvaja? Vidite li se kao dio zajednice naselja u kojem živite? To su pitanja na koja si morate odgovoriti pri kupnji nekretnine na određenoj lokaciji. U nadolazećim lifestyle objavama ćemo se detaljno posvetiti svakom naselju u Zagrebu, kako bismo olakšali odabir idealnog kvarta za vas.



5. Razgovarajte s agentom besplatno


Baš kao što sam i ja razgovarala s agentima kako bi sastavili ovaj popis, isto preporučujem i vama. Ako nemate sreće s pronalaskom doma bez ičije pomoći, sugeriramo vam besplatne konzultacije s našim agentima u Prima Nekretninama. Agent je osoba koja najbolje poznaje tržište i ima stečenu ekspertizu po naseljima i kroz ove korake mu možete dočarati što želite – i onda zajedničkim snagama istražujete tržište. Agent za nekretnine također ima veliku ulogu u pregovaranju s prodavateljima i odrađuje svu papirologiju za vas.


Prima Nekretnine vam žele svu sreću, ali i nude pomoć u pronalasku vašeg idealnog doma!