18.03.2022

Zaprešić – grad po mjeri čovjeka

Zaprešić – grad po mjeri čovjeka
Grad Zaprešić prema nacionalnoj kategorizaciji je jedan od najboljih gradova srednje veličine za ugodan i siguran život u koji se kontinuirano ulaže. U samom je nacionalnom vrhu po prosječnom dohotku po stanovniku, s niskom stopom nezaposlenosti i izrazito je visokog indeksa vitalnosti što ga izdvaja iz nacionalnog  prosjeka. 

Povećani su kapaciteti škola i vrtića, te se kontinuirano ulaže u gradsku infrastrukturu kako bi se stanovnicima osigurali kvalitetni kulturno-zabavni, umjetnički i sportsko-rekreativni sadržaji. Uz osnovnu školu dostupna je srednja škola kao i Veleučilište Baltazar Zaprešić što ovaj grad u obrazovnom smislu u potpuno zaokružuje i čini ga iznimno atraktivnim.

Grad je to prekrasnih prirodnih ljepota i bogate kulturne baštine, a Zaprešić i okolicu okružuju čak pet prekrasnih dvoraca, brojni sakralni objekti te rezervat biljnog i životinjskog svijeta. Brojni restorani i kafići dio su ove atraktivne urbane sredine koju upotpunjuju interesantne, tradicionalne manifestacije. Zaprešić je i grad sporta gdje možete uživati  u nogometu, rukometu, košarki, kuglanju,  konjičkim sportovima, paraglidingu, letenju zmajevima, biciklizmu, tenisu, golfu i dr.

Ujedno je zanimljiv i poduzetnicima kojima se sustavno obogaćuje poduzetničko ozračje, te se razvijaju i kreativne industrije,  a u turističkom  smislu Zaprešić je jedan od najšarmantnijih gradova ovog dijela Hrvatske i iznimno je ulagački interesantan i u turističkom segmentu. Smješten je podno zapadne strane Medvednice i uz rijeku Savu, a krase ga, između ostaloga, prostrane zelene površine i iznimno bogata povijesno-kulturna baština. Jedan je od "najpametnijih" gradova srednje veličine te je u samom vrhu i po proizvodnji energije iz obnovljivih izvora što svakako utječe na kvalitetu življenja. 

Izvrsne je geostrateške pozicije jer se nalazi u blizini glavnog grada i susjedne Slovenije. Izgradnjom južne obilaznice postiže se kvalitetnija prometna povezanost, skraćuje se put do Zagreba i poboljšava veza s ostalim dijelovima  Zagrebačke županije i Slovenijom.  Zaprešić  je istinski grad po mjeri čovjeka jer imate mogućnost uživati u mirnoj, urbanoj i vitalnoj sredini koja se kontinuirano razvija, a blizina glavnog grada je svakako još jedna od u nizu prednosti. 

Trenutno se u centru Zaprešića gradi atraktivan stambeni kompleks s 110 vrhunskih izgrađenih stanova raspoređenih u četiri stambene zgrade. Predviđeni dovršetak gradnje je prosinac 2023. godine, a cijena je 2.180 EUR/m2. Dostupni stanovi su od dvosobnih do četverosobnih, od 40 m2 do 113  m2. Kupac ne plaća porez na promet nekretnina jer je prodavatelj pravna osoba u sustavu  PDV-a. U blizini stambenog kompleksa, između ostaloga, nalaze se potrebne trgovine, Dom zdravlja, vrtić, škola, autobusni i željeznički kolodvor te prekrasna šetnica. Dostupne stanove i njihove tlocrte možete pogledati u dogovoru s našim stručnim agentima. 


Obratite nam se s povjerenjem!

Telefon: +385 1 377 69 23
Telefon: +385 1 377 69 43 
E-mail:
office@prima-nekretnine.hr