25.02.2022

Maksimir - sretan dom u zelenoj oazi

Maksimir - sretan dom u zelenoj oazi
Jeste li znali da Maksimir čini čak 2,3% ukupne površine Zagreba? A jeste li možda znali da, od ukupnih skoro 770.000 stanovnika u Zagrebu, njih gotovo 48.000 živi na području Maksimira? Što ovu gradsku četvrt čini tako poželjnom, saznajte u nastavku.

Osim što je javnim prijevozom i prometnicama jako dobro povezan s ostalim dijelovima grada, Maksimir pruža sve što vam treba, bez obzira tražite li osobni mir ili ugodno okruženje za obiteljski život.

NK Dinamo, bazeni na Sveticama i Športsko-rekreativni centar, samo su neki od sadržaja koji ovaj dio grada čine posebnim. Uz to, neosporiva je svakodnevna dostupnost i blizina jednog od najljepših parkova u Hrvatskoj - parka Maksimira. Osim velikog igrališta za djecu, vaši mališani mogu pronaći zabavu na mnogim dječjim igralištima, provesti vrijeme u igri s kućnim ljubimcem na igralištu za pse ili šećući parkom Maksimir pronaći zagrebački dragulj - zoološki vrt.

Uz mjesta za opuštanje i rekreaciju ova je četvrt opremljena s čak devet domova zdravlja te brojnim bolnicama; KBC Zagreb – Rebro, Petrovom bolnicom, Klinikom za plućne bolesti Jordanovac, dječjom bolnicom Srebrnjak, bolnicom Merkur i desetak privatnih poliklinika. Dostupnost spomenutih sadržaja pruža osjećaj sigurnosti te podiže kvalitetu življenja.

Osim toga, u Maksimiru se nalazi čak osam dječjih vrtića, osam osnovnih škola, pet srednjih škola i četiri javna fakulteta, što samo potvrđuje kako je ovaj kvart idealno okruženje za obitelji i mlade.  

Za svoje mališane možete izabrati državni ili privatni vrtić, a nakon vrtića čeka vas izbor između Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, Augusta Harambašića, Ivana Filipovića, Jordanovac, Kozjak, Bukovac, Vladimira Nazora i Remete. Nakon osnovne škole, na raspolaganju stoji ekonomska škola, trgovačka škola, škola za cestovni promet, XV. gimnazija (prirodoslovno-matematička) i privatna klasična gimnazija, dok mladi na Maksimiru mogu pronaći odličan izbor fakulteta kao što su ekonomski, agronomski, šumarski, edukacijsko-rehabilitacijski fakultet.  
 
Uz sve navedeno, u ovoj četvrti ne nedostaje kvalitetnih sadržaja ni za vas ni za vašu obitelj. Pregršt sportskih i obrazovnih aktivnosti omogućuju vam da, dok su npr. vaša djeca u nekoj od škola stranih jezika, vi možete u miru obavljati kupnju u jednom od zdravih dućana, sjesti na kavu s prijateljima iz susjedstva ili s partnerom na večeru u jedan od obližnjih restorana. 

 

Sve su ovo samo neki od razloga zašto mnoge mlade obitelji biraju upravo Maksimir kao okolinu u kojoj žele graditi svoj život. Ukoliko vam je bitna dostupnost sadržaja, obrazovnih ustanova, prometna povezanost i prekrasno zelenilo –  vaš prvi izbor bi trebao biti baš Maksimir.

Pronađite i vi svoju zelenu oazu mira u blizini parka Maksimir!