13.03.2023

Investiranje u Jadransku obalu



Budući da su zimski dani prošli i da je proljeće na vratima, već počinju razmišljanja o ljetu, suncu i odmoru. S planiranjima godišnjih odmora treba biti brz jer se apartmani iznajmljuju velikom brzinom, istom kojom se nekretnine i prodaju. Svima je barem jednom prošla atraktivna misao kroz glavu o kupnji kuće ili zemljišta na moru, ali s tom atraktivnošću dolazi i povećana vrijednost.


O činjenici da Hrvati općenito vole kupovati stanove i kuće poznato je već i preko granica. Kada je u pitanju vlasništvo nad nekretninama, mi smo među europskim rekorderima. Više od 90% stanovništva u vlasništvu ima barem jednu nekretninu, a kad tim brojkama dodamo eksponencijalni rast ostvarenih prodaja nekretnina za odmor stranim državljanima dolazimo do podataka koji su impresivni. 
Proces kupnje nekretnine na moru sadrži puno komponenti od kojih je najčešće od velike važnosti i cijena. Mnogi se pitaju koliko su cijene apartmana i kuća na moru zaista realne, međutim svi se moramo složiti oko činjenice da je kupovina ili investiranje u nekretninu na moru stvar elementarne logike a ne eventualne financijske špekulacije. 

S obzirom da smo renomirana agencija za nekretnine naši Agenti mogu vam savjetovati najbolji trenutak za kupnju ili prodaju nekretnine, odakle početi, isplati li se više uložiti u stan ili obiteljsku kuću, ali i hoće li se ovaj vrtoglavi rast cijena nekretnina u Hrvatskoj nastaviti ili neće?

Ako uzmemo za primjer Dubrovnik i dubrovačko područje jasno je vidljiva prostorna ograničenost i ekskluzivnost lokacije što potom utječe i na broj nekretnina raspoloživih za prodaju te na prodajnu cijenu. Dubrovnik i ono što u svjetskim okvirima predstavlja - uvjetuje i ulagačke mogućnosti na tom području, pa se stoga svakako preporučuje pomoć stručnjaka i analiza ulaganja.

Trendovi prometa u nekretninama u Dubrovniku ukazuju dominantno na tendenciju proširenja interesa ulagača na okolicu grada, s naglaskom na naselja Zaton, Štikovica i Lozica, a s obzirom na vrste nekretnine posebno su od interesa zemljišta od 500 do 800m2 te apartmani na kvalitetnim lokacijama uz more. 
Što se tiče urbanog dijela Dubrovnika pojavila se mogućnost ulaganja i u stanove u novogradnji kojih je sve više, pri čemu moramo naglasiti nužno visoku cijenu koju nekretnine po kvadratnom metru postižu. U slučaju da razmišljate o kupnji na dubrovačkom području u jedno možete biti sigurni - platit ćete najvišu cijenu po kvadratu u Hrvatskoj, ali ujedno ta će Vam se investicija zbog iznimne profitabilnosti u najkraće vrijeme isplatiti. 


Valja izdvojiti i nekoliko riječi o jednoj od najatraktivnijih lokacija na obali – otoku Krku. I dok populacija stanovništva na otoku raste iz godine u godinu, ni turistički rezultati nisu ništa slabiji. Krk krasi obala duga 219 km koja tvori brojne uvale, zaljeve, drage i prirodne luke i kao jedan od rijetko dobro povezanih hrvatskih otoka uvijek je atraktivna opcija za godišnji odmor. Različita naselja na Krku različito su se kroz godine prostorno razvijala, pa je zbog toga vrlo lako uočiti megalomanski rast naselja Malinska kao i nešto umjereniji i organiziraniji razvitak Baške ili Vrbnika. U kontekstu potražnje za kvalitetnim nekretninama na Krku uočavamo tradicionalno povećan interes građana Zagreba i Kvarnera što ne začuđuje, ponajviše zbog dobre prometne povezanosti i povjerenja u kvalitetu istaknutih mikrolokacija na samom otoku. U vremenu kada bilježimo ekstreman rast cijena nekretninama na moru, Krk nudi s jedne strane kako vrhunsku priliku za investiciju u nekretnine tako i kvalitetnu priliku za odabir apartmana ili kuće za odmor koja može zadovoljiti i najizbirljivije kupce. 

Obratite nam se s povjerenjem ukoliko tražite građevinska zemljišta, kuće i stanove na obali. Imamo široku ponudu, a nudimo i sigurno partnerstvo, individualni pristup, pravnu podršku i usluge vanjskih suradnika kako bi Vam omogućili Vaše mjesto pod suncem.
Budući da nisu sve nekretnine oglašene na našim stranicama, izravno nam se obratite pozivom ili upitom pa ćemo zajedničkim snagama pronaći idealnu nekretninu za Vas!